Pivo

Pića   |   05.09.2018.
Pivo

Pitko paket (Ale svjetlo, Ale tamno, Citra i Ipa)

 

Pitko svijetlo Ale

Pitko svijetlo ale pivo dobiveno je kombinacijom nekoliko ‘Ale’ stilova te kombinacijom više vrsta pivskog slada i nekoliko vrsta pivskog hmelja. Ale je najstarija vrsta piva, nastala u srednjovjekovnoj Europi. Pitko svijetlo ale pivo odlikuju sladne arome s elementima voćnih okusa te gusta pjena i punoća okusa, koji podsjeća na kruh.

Pitko tamno Ale

Pitko tamno ale pivo proizvedeno je na tradicionalan način, dobiveno je križanjem dvaju stilova: ‘Porter’ i ‘Stout’. Oba su stila nastala u Engleskoj: Porter je pivo koje je nastalo kao jako zahmeljeni tamni ale. Stout je jako, tamno pivo koje se radi od prženog ječmenog slada. Pitko tamni ale odlikuju jake hmeljne i sladne arome, mutna tamna rubin boja, gusta pjena, te pun i jak okus kojim prevladavaju karamel i gorak okus prženog slada.

Pitko Citra

Pitko Citra je spoj svijetlog ‘Pale Ale-a’  i specijalnog hmelja po imenu Citra, koji daje posebnu intenzivnu aromu. Pitko Citru odlikuje intenzivna i specifična aroma Citra hmelja kojim prevladaju okusi citrusnog voća, lagana slatkoća i hmeljna gorčina.

Pitko IPA

IPA je pivo koje je nastalo u 18. stoljeću u Engleskoj i izvozilo se u Indiju. Nastalo je kao jako zahmeljeni ‘Ale’ sa višim postotkom alkohola kako se pivo ne bi pokvarilo tijekom transporta jedrenjacima u Indiju. Pitko IPA-u odlikuje jaka hmeljna aroma, gusta pjena, te pun, intenzivan okus, sa izraženom hmeljnom gorčinom te posebnim voćnim mirisom. Preporučuje se za iskusne pivoljupce i ozbiljna pivska nepca.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.